Afkopen Levensverzekering

Als u een levensverzekering heeft afgesloten moet u per maand, per kwartaal of per jaar een vaste premie betalen. Maar wat moet u nu doen als u een levensverzekering af wilt kopen? Het kan zijn dat u niet elke maand een vast bedrag wilt betalen maar dat u er in één keer vanaf wilt zijn zodat u deze kostenpost niet meer hoeft te reserveren.

Een levensverzekering is door veel mensen afgesloten, zij willen graag dat wanneer zij komen te overlijden alle zaken goed geregeld zijn. De levensverzekering wordt om deze reden ook wel eens een overlijdensrisicoverzekering genoemd. Als u een levensverzekering af gaat sluiten dan wordt er een contract opgesteld. In dit contract staat beschreven wat de hoogte is van de uitkering maar ook wordt er een datum vastgesteld waarop een bedrag aan u zal worden uitgekeerd.

Het gaat er bij de levensverzekering omdat u een vast bedrag gaat verzekeren. Dit bedrag is vooraf al besproken. Over dit bedrag moet u namelijk een premie betalen, die ook vooraf wordt vastgelegd. Als u een levensverzekering af gaat sluiten kunt u kiezen om deze af te kopen, maar u kunt er ook voor kiezen om per maand een vaste premie te betalen. Deze keuze heeft u zelf in de hand, maar het afkopen van een levensverzekering kan ook een voordeel hebben. Hierbij kunt u weer kiezen uit twee opties. Allereerst kunt u er voor kiezen om het hele bedrag over te laten maken, de verzekering wordt hierdoor stopgezet, daarnaast kunt u er voor kiezen dat het bedrag in termijnen wordt overgemaakt. Het tweede aspect is iets nadeliger, de verzekerde waarde zal namelijk lager worden. De verzekering loopt op dat moment namelijk nog door.

U kunt er zelf voor kiezen op welke datum u de verzekering af wilt laten lopen, maar u kunt er ook voor kiezen om hem af te kopen. Deze keuze is aan u en het is ook afhankelijk van de reden die u heeft om een levensverzekering af te sluiten. Sluit u hem namelijk af omdat u net samen bent gaan wonen en niet wilt dat de ander straks in de schulden komt te zitten of wat is uw reden om een levensverzekering af te sluiten? Denk vooraf goed na wat uw reden is, dan kunt u vooraf ook nadenken of dat u de levensverzekering af wilt kopen of dat u gewoon een vaste premie per maand wilt gaan betalen.